Ταυτότητα Κτιρίου

 

Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση από το ΥΠΕΚΑ για την ηλεκτρονική ταυτότητα των κτιρίων, όλα τα κτήρια - τα χωρίς καθόλου αυθαιρεσίες - εντός προθεσμίας 10 ετών από την ημερομηνία έναρξης του ηλεκτρονικού συστήματος ταυτότητας κτηρίου, θα πρέπει να αποκτήσουν ηλεκτρονική ταυτότητα και να υπαχθούν στο ηλεκτρονικό σύστημα του υπουργείου Περιβάλλοντος (ΥΠΕΚΑ).

Σε αντίθετη περίπτωση, θεωρούνται αυθαίρετα και τους επιβάλλονται οι σχετικές κυρώσεις. Όσα κτίρια ή ιδιοκτησίες ενταχθούν στο νέο νόμο για τα αυθαίρετα (ή έχουν ενταχθεί στους νόμους 4014/2011 και 3843/2010), οφείλουν να ολοκληρώσουν την ταυτότητα του κτηρίου σε πέντε χρόνια. Τα στοιχεία που υποβάλλονται στο πληροφοριακό σύστημα των αυθαιρέτων, τροφοδοτούν αυτομάτως το πληροφοριακό σύστημα της ταυτότητας.

Ειδικά τα κτήρια τα οποία έχουν άδεια μετά την 1.3.2012 (ακολουθούν δηλαδή το νέο νόμο περί δόμησης), θα πρέπει να ολοκληρώσουν τη διαδικασία της ταυτότητας άμεσα, με την έναρξη της εφαρμογής του νέου μέτρου της ταυτότητας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Αδειοδοτήσεις Διοίκηση Έργου »
Διαβάστηκε 2385 φορές